Comunicate Sibiu

Soma organizează o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase în municipiul Sibiu

Începând cu 17 mai, operatorul de salubritate Soma va organiza, timp de săptămână, o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase. Cetățenii se vor putea debarasa acum în mod sigur de deșeuri precum doze de spray cu conținut, baterii și acumulatori uzați, medicamente expirate, pesticide, insecticide, lacuri și vopsele uzate.

Campania se adresează exclusiv utilizatorilor casnici, pentru care reprezentanții Soma vor ridica aceste categorii de deșeuri în mod gratuit.

  • Sibiu: zece puncte de colectare mobilă a deșeurilor periculoase

Între 17 și 21 mai, în zece zone din municipiul Sibiu vor fi amplasate puncte de colectare mobilă unde sibienii își pot aduce deșeurile periculoase între orele 9:00 și 17:00.

Aceste puncte de colectare mobilă vor staționa câte o singură zi în fiecare zonă a orașului, iar personalul Soma va fi prezent în locații pentru preluarea deșeurilor și îndrumarea cetățenilor.

Ce deșeuri intră la categoria de periculoase?

Deșeurile periculoase sunt acele deșeuri care nu se pot colecta împreună cu deșeurile obișnuite întrucât pot provoca poluare gravă sau prezintă riscuri asupra oamenilor, animalelor și mediului. Acestea pot fi inflamabile, corozive, iritante sau toxice.

Cele mai comune deșeuri periculoase sunt: baterii și acumulatori uzați, medicamente expirate, pesticide, insecticide, îngrășăminte chimice, stingătoare de incendiu, lacuri și vopsele uzate, cleiuri și adezivuri, uleiuri, doze de spray & recipienți sub presiune care încă au conținut etc.

Lista completă a deșeurilor periculoase:

– baterii & acumulatori uzați;

– agenți de spălare și curățare;

– medicamente expirate;

– pesticide, insecticide, substanțe pentru conservarea lemnului, îngrășăminte chimice;

– stingătoare de incendiu;

– lacuri și vopsele uzate;

– grăsimi, ceară, cerneluri, toner;

– cleiuri și adezivi;

– combustibili;

– uleiuri, lichide de frână, lubrifianți;

– acizi și baze;

– doze de spray / fixativ etc, recipiente sub presiune, agenți de răcire;

– deșeuri cu conținut de mercur;

– materiale textile contaminate, materiale de lustruire, ambalaje contaminate și altele.

Mai multe detalii pot fi obținute pe pagina de Facebook SOMA Sibiu sau telefonic, la dispeceratul companiei: 0269 / 988.

Lasă un răspuns