Primaria Municipiului Sibiu
Comunicate Sibiu

Anunț privind tichetele sociale electronice pentru sprijin educațional

În atenția agenților economici furnizori de materiale școlare – rechizite care doresc afilierea la Programul pentru ajutorarea persoanelor dezavantajate (POAD) – Tichete sociale electronice pentru sprijin educațional  2021-2022

În conformitate cu prevederile art. 4 alin. 8-13 din O.U.G. nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora, tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se emit numai de către unități autorizate de Ministerul Finanțelor Publice. Aceste unități economice, denumite unități emitente, au obligația de a selecta unitățile afiliate (agenți economici) care acceptă tichete pe suport electronic pentru sprijin educațional, în așa fel încât întreaga arie de destinatari finali (elevii din ciclul primar și gimnazial și preșcolarii cei mai defavorizați) să fie acoperită.  De asemenea, unitățile emitente actualizează lunar sau la cererea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene lista cu unitățile afiliate.

UP ROMÂNIA, societate specializată în emiterea de bilete de valoare (tichete sociale, vouchere de vacanță, tichete sociale de grădiniță etc), a fost acreditată de către Ministerul de Finanțe inclusiv pentru emiterea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Aceasta, ca urmare a semnării de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a cererii de finanțare pentru acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional 2021-2022, oferă agenților economici locali posibilitatea de a face parte din rețeaua sa de unități partenere, astfel încât aceștia să poată accepta la plată tichete pentru sprijin educațional.

Conform O.U.G. nr. 133/2020  tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional sunt destinate achiziționării de materiale constând în materiale școlare – rechizite necesare frecventării școlii – articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Astfel, agenții economici cu activitate pe raza Municipiului Sibiu, care comercializează produsele mai sus menționate și doresc să devină unități afiliate unității emitente – UP ROMANIA, pot obține informații referitoare la includerea în rețeaua de parteneri  la adresa de  e-mail afiliati@upromania.ro sau la numărul de telefon 021-3126490.                                                          

Lasă un răspuns